Regisztráció
FOGALMAK

Javasoljuk, ha még nem vagy tisztában a sportfogadással kapcsolatos fogalmakkal, akkor tájékozódj lehetőleg azon az oldalon, ahol majd fogadsz!

 

Alapfogalmakat teszünk itt most közzé.

 

Esemény: amire lehet fogadni

 

Ez rengeteg minden lehet. Sportfogadó oldalaktól függően más és más megfogadható akár ugyanarra a mérkőzésre is.

Például: kimenetelre; kétesély-kimenetelre; külön az első félidőre; külön a második félidőre; hendikeppel; gólszámra; pontos végeredményre; stb., stb., stb.

 

Tét: a kockáztatott pénzed

 

Az az összeg, mely levonásra kerül a sportfogadó oldalon feltöltött egyenlegedből, vagy amennyit a lottózóban fizetned kell az eseményre való fogadáskor. Ekkora összeget tettél az eseményre. Ezt az összeget bukhatod el teljesen, ha nem jól fogadtál, vagy ennek az összegnek a szorzatát (ODDS) kapod meg, ha nyertél.

 

Sportesemények kimeneteli lehetőségei:

 

1          ha a mérkőzés hazai győzelemmel ér véget

X          ha a mérkőzés döntetlen eredménnyel ér véget

2          ha a mérkőzés vendég győzelemmel ér véget

1X        ha a mérkőzés hazai vagy döntetlen eredménnyel ér véget

X2        ha a mérkőzés döntetlen vagy vendég eredménnyel ér véget

12        ha a mérkőzés hazai vagy vendég győzelemmel ér véget

 

ODDS: nyereményszorzó

 

Például, ha egy esemény esetén az ODDS 1,34, az azt jelenti, hogy nyerés esetén a feltett tétet meg kell szorozni 1,34-el. Tehát, ha 1.000 forintot tettél fel egy ilyen ODDS-ú eseményre, akkor 1.340 forintot fogsz nyerni, azaz 34%-ot nyertél a feltett pénzedre.

 

Az „EREDŐ ODDS” pedig azt adja meg: ha több eseményre tippel a fogadó és ezek mindegyikét eltalálja, a megfogadott összeg hányszorosát nyeri.

 

Többes kötés esetén, azaz ha egy szelvényen több eseményre fogadsz és összekötöd őket, az ODDS-ok összeszorzódnak. Például, ha az egyik esemény 1,34-es ODDS-ú, a másik pedig 1,12-es ODDS-ú, a harmadik meg 1,38-as ODDS-ú, akkor 1,34*1,12*1,38=2,07, tehát megdupláztad a pénzedet. Azaz 1.000 forintot ha feltettél és mind a három eseményt sikeresen eltaláltad, 2.070 forintot veszel le.

 

Figyelem: Ha többes kötésbe teszel eseményeket, és akár csak egy esemény nem nyer, akkor elveszítetted a teljes szelvényt!

 

Ha egyes kötéssel játszol meg több eseményt egy szelvényen, akkor különálló módon kezeli a sportfogadó oldal. Tehát nem szorzódnak össze, de esetleges egy vesztes meccs nem viszi el a nyerteseket is.

 

Kombináció: ha több eseményre fogadsz, kombinálhatod őket

 

Ez az ami annyira szerteágazó, hogy túlságosan nagy terjedelemmel tudnánk leírni a most aktuális összest, és idővel a sportfogadó oldalak változtathatják. Ezért csak példa jelleggel jelenítünk meg néhányat, a sportfogadó oldal közli az aktuálisan érvényben lévőket.

 

Ha 4 eseményre fogadsz és 2/4 kombinációt választasz:

2/4 típusú kombináció megfogadása a kiválasztott 4 kimenetelből képezhető összes lehetséges 2 tippet tartalmazó kötés egyidejű megfogadását jelenti. Nyeremény eléréséhez legalább 2 kimenetel eltalálása szükséges.

Figyelem: a tét itt 6-szor annyi lesz, mert 6 ilyen típusú kombináció van

 

Ha 4 eseményre fogadsz és 3/4 kombinációt választasz:

3/4 típusú kombináció megfogadása a kiválasztott 4 kimenetelből képezhető összes lehetséges 3 tippet tartalmazó kötés egyidejű megfogadását jelenti. Nyeremény eléréséhez legalább 3 kimenetel eltalálása szükséges.

Figyelem: a tét itt 4-szer annyi lesz, mert 4 ilyen típusú kombináció van

 

Ha 4 eseményre fogadsz és 4-es kötést választasz:

Kötésben történő fogadáskor legalább 2, legfeljebb 20 kiválasztott kimenetelt lehet egyidejűleg megfogadni. Nyeremény eléréséhez a megfogadott valamennyi kimenetel eltalálása szükséges.

 

Minden kötéstípust a sportfogadó oldal leír, elmagyaráz.

 

A tippmixpro.hu oldalon olvashatod a SEGÍTÜNK / GYIK alatt többek között a 'Piacok leírása' értelmező részeket is.

https://www.tippmixpro.hu/segitunk/gyik

 

 

A tétkezelési stratégiából:

 

Mit jelent pl. a 12 alkalmas tétkezelés?

 

Az „alkalmas” szó ebben az esetben annyit jelent, hogy pl. 12 körre (12 tét megrakására) elegendő a választott tétkezelés. Az alábbiak mind ugyanazt jelentik:

 

12 alkalmas tétkezelés
12 körös tétkezelés
12 fogadásra elegendő tétkezelés
12 sorozatú tétkezelés
12 tét megfogadására elegendő tétkezelés

 

 

 

Rólunk            Segítség            Kapcsolat            Partnerprogram            Értékesítő Partnerek részére  

Copyright © 2016 tudta.hu Minden jog fenntartva.            ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK            ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT